Lazová Stovka 2014

Pripravili sme si cestné topánky, opaľovací krém a rizoto na cestu. Nakoniec bol dobrý nápad len to rizoto, dovezené Slavovou družinou do Vrboviec. V piatok po práci sadáme k Matúšovi do auta, spolu s Radom, cesta po upršanej diaľnici plynie rýchlo, debata o hocičom, aj tak vždy končí pri behu.

Pred štartom sa už bežecké topánky nedali vymeniť, krém sme nepotrebovali a ranné kvapkanie o rímsu nás lákalo ostať v intertnátnych posteliach. Piešťanské bahenné kúpele, neponúkajú takú pestrú škálu zábalov, ako sme mali možnosť vyskúšať na výnimočnej Lazovke, bez rozpáleného asfaltu a žiary slnka. Upršanú, chladnú a bahnitú.  Beh, či akýkoľvek zrýchelný pohyb chránil telo pred úplným vymrznutím. Aj napriek vytrvalému dažďu sme obdivovali kopaničiarske oblasti, domy z nepálených tehál, rozsiahle zelené lúky, svet československej vzájomnosti a výhľady, ktoré sa dali len tušiť v hustej hmle a kvapkovacej závlahy počas takmer celej stovky..

DCIM105GOPRO

Rešpekt ostával pred veľkou Javorinou. Vo Filipovskom údolí sme sa posilňovali z bohatej občerstvovačky chutnými cesnakovými uzlami, ktoré s pôsobením tlakovej níže a účinku cesnaku na ľudské telo, spôsobovali tachykardiálne stavy. Z Javoriny len rýchly zbeh novovytvoreným korytom potoka.

Pred poslednou živou kontrolou, na začiatku Višňového sme sa zastavili v hostinci na pivo a kofolu, aby sme mali silu na zvyšných 18 kilometrov. Niečo muselo von, niečo sa udržalo a s tým som bežala do cieľa,  bahenný kúpeľ akokoľvek výdatný,  treba už len dokončiť, čakal nás už len Veľký Plešivec alebo Prašivý kopec 🙂

Posledné kúsky z pomyselného kilometrovníkového metra sme strihali spolu s Johnnym, s vidinou sucha, tepla a finiša. Čas nič moc, ale nie každý deň to ide, a my si už len užívame spoločnosť a pivko. Nedočkavci sa sprchujú v regeneračnom ľadovom kúpeli, iný si užívajú teplú sprchu na dobrú noc. Špina aj tak po jednom kúpeli nemizne a opuchnuté nohy dávajú nové meno nohám zveseným z postele:  hovor mi Frodo, priateľu. 🙂

Tento rok to bolo vraj najväčšie trápenie, ale stálo za to. Ďakujeme Slavovi a celej bande za atmosféru. Čas prídeme zlepšiť možno o rok.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Pridaj komentár